top of page
IMG_7303.JPG

WORKSHOp

Improviseren op een podium ziet er indrukwekkend en moeilijk uit, maar dat is niet (altijd) het geval.

Al doende kan je ook leren fietsen. En met The Lunatics fiets je vlotjes doorheen een scène, zonder handen.

The Lunatics hebben meerdere opgeleide impro trainers, die ook improvisatieacteurs zijn. Zij begeleiden al jaren improworkshops en kunnen je dus perfect bijstaan als aan de slag wilt gaan met impro.

IMG_7300.JPG

Workshop
REEKSEN

In samenwerking met WISPER geven we al jaren workshopreeksen in Gent en Antwerpen.

WISPER organiseert artistieke cursussen voor volwassenen. Dat doen ze volgens een heel eigen methodiek, waarbij de deelnemer centraal staat.

REEKS 1
beginner

Dit is een beginnerscursus waarvoor je geen voorkennis nodig hebt. We werken met de formats van improcomedy: snelle, uitdagende opdrachten. Gedurende deze reeks ontwikkel je de nodige vaardigheden om als improvisator op scène te staan.

In Gent en Antwerpen

REEKS 2
Gevorderde

We gaan verder aan de slag met de basisvaardigheden en gaan dieper in op heel wat improgames. Om zo jouw improskills te verbeteren.

In Gent en Antwerpen

REEKS 3
EXPERT

Alles van reeks 1 en 2 komt samen met een grote focus op comedy. Je ontwikkelt samen met de groep een aantal eigen impro comedy games.
 

LET OP deze reeks is voor ervaren improspelers. Je hebt onze reeks 1 en 2 gevolgd of je hebt al enige ervaring.

Momenteel loopt er geen reeks 3.

Improviseren kan je leren! Je kan dat zelfs leren op een prachtplek in eigen land, tijdens deze vakantiecursus in Wange. Vijf dagen lang (van maandagmiddag tot vrijdagmiddag) oefenen we op improvisatietechnieken. Spelplezier en het accepteren van elkaars spelideeën liggen aan de basis.

ZOMERWEEK

workshop
voor jouw team

Wil je een improvisatie workshop als groep? 

Wij sprinten met plezier naar je werkomgeving, je school, je jeugdbeweging, je team of naar je familie.
Kies uit ons aanbod of vraag voor een workshop op maat van jouw team.

The Lunatics zijn flexibel en luisteren graag naar jullie noden.

Een ervaren improvisatietrainer leert jouw groep op een leuke manier een aantal basisvaardigheden van improvisatie comedy. Tijdens deze workshop worden deelnemers uitgedaagd om hun creativiteit en spontaniteit te gebruiken om grappige en verrassende scènes te creëren zonder voorafgaande planning.

Deze improvisatie workshop is niet alleen leuk en interactief, maar biedt ook tal van voordelen voor de deelnemers. Door te leren hoe je op een spontane manier kunt reageren en samenwerken, kunnen deelnemers hun communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en zelfvertrouwen verbeteren. Daarnaast kan het deelnemen aan deze workshop ook helpen om stress te verminderen en de creativiteit te stimuleren.

Of je nu een groep vrienden, collega's of studenten hebt, deze improvisatie workshop is de perfecte manier om samen te lachen, te leren en te groeien.

Fun Teambuilding

Omgaan met status

“Status” is een term uit het improvisatietheater. In improvisatie verwijst status naar de relatieve “macht” of “autoriteit” die een personage heeft binnen een scène of verhaal. Deze status kan worden bepaald door verschillende factoren, zoals de leeftijd, het beroep, de sociale status of de fysieke aanwezigheid van een personage. Omgaan met status is voor onze improvisatiespelers een belangrijke skill.

Om bij het werken in een team strategisch gebruik te maken van status en statusverandering, is het belangrijk je bewust te zijn van de status van je teamleden en de dynamiek binnen het team. Door je eigen status aan te passen en te reageren op de status van anderen, kun je de communicatie, het teamwerk en de probleemoplossende vaardigheden verbeteren, waardoor je team uiteindelijk succesvoller kan zijn in het bereiken van zijn doelen.

Onze trainer neemt je mee in de wereld van improvisatie en status. Je leert de kenmerken van status, hoe je statusniveaus herkent en hoe je ermee aan de slag kan gaan.

Werken in een team

Praten voor een publiek

Ben je op zoek naar een effectieve manier om als team jullie angst voor het spreken voor een publiek te overwinnen? Deze workshop duurt een halve dag en is speciaal ontworpen om jullie als team te helpen omgaan met angst en nervositeit bij het spreken voor een publiek.

Tijdens deze workshop leer je op een interactieve en speelse manier hoe je jouw angst en nervositeit kunt overwinnen, hoe je jezelf kunt presenteren en hoe je het publiek kunt boeien en overtuigen.

Deze workshop is geschikt voor wie regelmatig moeten presenteren, maar moeite heeft met het overwinnen van angst en zenuwen. Of jullie nu beginners zijn of al enige ervaring hebben met presenteren, onze workshop is geschikt voor iedereen die zich wil verbeteren en meer zelfvertrouwen wil krijgen bij het spreken voor een publiek.

Presentatie Skills

een verhaal vertellen 

Wil je graag je presentatievaardigheden verbeteren en leren hoe je een boeiend en overtuigend verhaal vertelt? Onze ervaren trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van workshops waarbij improvisatie en presentatievaardigheden centraal staan. Ze leren je op een speelse en interactieve manier hoe je een verhaal kunt opbouwen, hoe je je verhaal kunt presenteren en hoe je je publiek kunt boeien en overtuigen.

Tijdens deze workshop ligt de nadruk op de praktijk. Je leert door middel van oefeningen en improvisatiespellen hoe je een verhaal kunt opbouwen en presenteren. Je krijgt feedback van onze trainers en mededeelnemers, zodat je je vaardigheden direct kunt verbeteren.

Onze workshop is geschikt voor iedereen die regelmatig presenteert, of het nu voor je werk is, voor een project of voor een publiek optreden. Je leert niet alleen hoe je een verhaal kunt vertellen, maar ook hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten en je publiek kunt inspireren. Je zult versteld staan van hoeveel je kunt leren in slechts een paar uur!

Presentatie Skills

bottom of page